markkujhhamalainen Kyyti on kylmää

Myös soten tarkoitus on kasvattaa kestävyysvajetta

Otsikkoni kuullostaa varmaankin perusauktoriteetteihin ja valtamedioihin uskovilta vahvasti foliohattuisen miehen harhoilta.

Jos näin on, perustelkaa tämän blogin kommenteissa minulle mitenkä sote, jossa tärkein kriteeri on avata hanat yksityisille sijoittajille, voi vähentää kestävyysvajetta?

Minähän lähden keskuteluissani jo alunperin siitä että pääomien käskyttämät valtiot ajetaan tahallisesti pääomien eliitin käsiin, jo euro, sekin suunniteltiin valtioiden velkaannuttamiseksi, sekä joka vähänkin viitsii kastoa euroalueen velkaantumista ennen ja jälkeen euron, voi nähdä että puhun totta.

Eli sote on tässä jatkumossa vain yksi ratas lisää, joten tarkastellaanpas vähän tarkemmin.

Sote-palvelujen kulurakenne hyvin yksinkertaistettuna:

Julkinen sote- palvelu:

- Kaikki tarvittava rakennuskanta, tarvittavat laitteet, tietokannat ym.
- Lääkärit, hoitajat ja muu henkilökunta.

Kuluja ovat:

- Infrastruktuurin kulut.
- Palkkakulut.

Ysityisessä järjestelmässä ovat täsmälleen nämä samat kulut, jos kuluja aiotaan vähentää, se tapahtuu seuraavasti:

1. Palveluja heikentämällä.
2. Henkilöstön palkkoja alentamalla.
3. Työsuoritteen kiihdyttämistä palkkayksikköä kohden, josta seuraa siirtyminen kohtaan yksi.

Sekä se suurin ero julkiseen ja yksityiseen terveydenhoitoon on se että julkinen palvelu toimii täydellisesti omakustannushinnalla, muita kuluja kuin edellämainitut ei ole.

Kun taas yksityisellä palveluntarjoajalla se iso siivu, se kolmas käsi, se on se sijoittajien itselleen vaatima osuus kaikesta rahavirrasta.

Sote- palvelujen tarjoajat ovat suuria monikansallisia yrityksiä, eikä niiden ensisijainen tarkoitus  ole tarjota ihmisille terveyttä ja hyvinvointia, vaan niidenkin tehtävä on, kuten kaikilla osakeyhtiöillä on, tehdä voittoa omistajilleen.

Minä en ole vielä koskaan kuullut kuullut poliitikkojen mainitsevan sitä siivua mikä vääjäämättömästi tulee valumaan näille terveysjättien omistajille, ja joka raha on todellakin pois kansantaloudestamme, koska ne rahat pääosin menetetään veroparatiiseihin ja ovat siten poissa Suomen kansantaloudesta.

Eli kun Petteri Orpo tässä uutisessa väittää että soten viivästyminen vuodella ei kaada valtiontaloutta, se on totta, sen viivästyminen hieman  hidastaa talouden kaatumista.

https://yle.fi/uutiset/3-9709451    

Siis minkä takia väitän että sote on kehitetty rahavirtojen avaamiseksi yksityisille sijoittajille, sekä myös kansallisvaltioiden tuhoamiseksi köyhdyttämisen ja etenkin velkaannuttamisen kautta, selvitän sitä lisää kommenteissa, jos syntyy aiheesta keskustelua.

Myös aiemmissa blogeissani, sekä edellisessä blogissani olen paljon käsitellyt velkaa sekä valtion velkaa, joka kaikki on yksityispankkien luomaa velkarahaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Puolen miljardin aukon syntymistä valtiontalouteen veikkaavat Professorit jo kikynkin ansiosta tulevaksi.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005058556.html

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Totta puhut ja se mikä kiinnostaa valtionvarainministeri Orpon puheissa niin hän puhuu vain talouden alasajosta eikä vahingossakaan mainitse miten taloutemme saataisiin nousemaan.

Hanna Brotkin

Ikävä kyllä viimeistään vuonna 2022 kestävyysvajetta pitäisi paikata myös asiakasmaksuja reilusti nostamalla.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Ja tähänhän varmaan mennään myös ilman muuta, eli ne keillä on varaa, ottavat vakuutuksia joilla voi hoitaa terveyttään, ja ne keillä ei ole varaa, maksavat korotettuja asiakasmaksuja nykyistä huonommasta palvelusta.

https://demokraatti.fi/markkinamiehet-nahneet-mahd...

Toimituksen poiminnat