markkujhhamalainen Kyyti on kylmää

Koska Beng Holmström ehdottaa, niin leikataan eläkkeitä

Kun tuo Bengt Hölmström nyt jatkuvasti on alkanut eri mediossa valittamaan mitenkä itsekästä hänen sukupolvensa on, niin tehdään asialle jotain, eikä vain valiteta.

Tässä kirjoituksessa itsekäs sukupolvi syö nuorempien eväät.

http://m.iltalehti.fi/talous/201708112200321036_ta.shtml  

Ja Tässä Holmström tekee radikaalin ehdotuksen eläkkeiden leikkaamiseksi.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005323565.html  

Niin leikataan eläkkeitä, ja leikataan tietenkin sieltä mistä voi leikata, eli näitä ylisuuria eläkkeitä, sekä turhanpäiväisiä lisäeläkkeitä, jotka eivät ole kuin kuluerä, esimerkiksi Finnair- pomon 130 000 euron lisäeläkehän ei lisää kulutusta eikä paranna kansantaloutta, koska eihän yksi ihminen jaksa kuluttaa määräänsä enempää.

Tosin en kyllä oikein ymmärrä tätä Beng Holmströmin logiikkaa, sillä hänhän ei näe mitään pahaa näissä ylisuuria eläkkeitä nauttivien lisäeläkkeissä, joten ilmeisesti hän tarkoittaakin että pitäisi leikata muiden, kuin ylisuuria eläkkeitä saavien eläkkeistä.

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005321498.html    

Minähän  taas en oikeasti tämän Holmströmin puheisiin usko, vaan olen vahvasti sitä mieltä että Holmströmille on itselleen maksettu talouden nobel, Ruotsin keskuspankin rahapalkinto sitä vastaan, että hän sitten sitä palkintoaan vastaan puhuu joka tuutissa miten me kansalaiset itsekkäästi velkaannumme tuleville sukupolville ja olemme ahneita.

Olen aiemmissa blogeissani tuonut julki että me emme ole syyllisiä velkaamme, vaan syyllisiä ovat pankit ja sijoittajat, jotka meidät tähän ovat ajaneet sillä että saivat euron kautta pelisäännöt muutettua itselleen edullisikisi, koska himoitsevat työmme lisärvot itselleen.

Mutta Beng Holmström, hän puhuu asioista vielä niin yksinkertaisessa muodossa että selvästi ne puheet ovat suunnattu yksinkertaisille ja auktoriteettiuskovaisille kansalaisille.

Mutta kun kerta meidän sanotaan elävän demokratiassa ja kansanvallassa, unohtakaamme nämä "talousviisaat" ja heidän puheensa.

Päätetään me kansalaiset että eläkkeet leikataan niin ettei kukaan saa kuukaudessa yli 7603 euroa.
Ja tuohan on todellakin erittäin reilu tarjous, sillä sehän on kymmenen kertaa enemmän kuin takuueläke.

Eli kaikki jotka tämän blogin luette, olkaa aktiivisia ja alkakaa toimimaan niin että saadaan eläkekatto tuohon edes summaan, tokihan vaikkapa 5000 euroakin käy minulle.
Kukaanhan ei oikeasti tarvitse enempää eläkettä, eikä varsinkaan se rikas jolla jo on miljardit taikka miljoonat säästössään ja kaikki mitä tarvitsee, on ja hankittu.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Holmstöm puhuu mikä on hänen kannaltaan tarpeellista. Hänen juttunsa kääntyy sen mukaan, mikä tuntuisi tuottavan itsensä kannalta parhaan tuloksen. Tämä ei ole ensimmäinen asia, jossa Holmströn nuoleskelee.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Aivan, siis kuten sanoin, Holmström on nobelilla maksettu puhuva pää, joka professorin ja nobel- palkintonsa arvovallalla ja auktoriteetillä aivopesee meitä kansalaisia vielä entistäkin suurempaan syyllisyydentuntoon ja nöyryyteen.

Luulen kyllä että kyllä häntä muutenkin vielä palkitaan, sen verran ahkerasti hän noita sammakoita, jotka eivät kestä lähempää tarkastelua, suustaan pullauttelee.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Ruotsissa on tietääkseni eläkekatto. Kyllä niistä ylisuurista eläkkeistä voisi leikatakin, joten sinällään hyvä ehdotus. Ehkä Holmström tarkoitti tätä? Ei kai Holmström voi olla tietämättä miten pieniä pienimmät eläkkeet Suomessa ovat. Niistä ei voi kyllä leikata.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

En tiedä miten kuutamolla nuo tuollaiset ihmiset ovat tavallisen kansalaisen elämästä, samoin on vaikea uskoa että Beng Holmström tarkoitti isoja eläkkeitä sillä tässä hän ei ymmärrä Finnair- pomon lisäeläkkeestä syntynyttä kohua:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000005321498.html

Ja mitäpä Kaija ajattelet kun luet tämän kirjoituksen:

Aina kun puhutaan eliitin jakamasta Nobel-palkinnosta, pitäisi 'hälytyskellojen' soida. Sofia Roth: "
"OHESSA TOTUUKSIA TALOUSTIETEEN NOBELIN SAANEESTA BENGT HOLMSTRÖMISTÄ

Kansainvälisesti arvostetuimpiin lukeutuva talousrikollisuustutkija William K. Black ihmettelee uudessa artikkelissaan, miksi suomalainen Bengt Holmström ja amerikanjuutalainen Oliver Hart saivat hiljattain taloustieteen Nobel-palkinnon. Blackin mukaan Holmström ja Hart ovat ajaneet politiikkaa, joka johti 2007-2008 finanssikriisiin.
Blackilla itsellään on vuosikymmenten verran käytännön kokemusta pankeista ja talousrikollisuudesta. Hän passitti vankilaan satoja rikollisia koronkiskojia 1980-luvulla alkaneen säästöpankkikriisin jälkimainingeissa.

Suomessa ”oman pojan” palkintoa on juhlittu täysin kritiikittömästi. Isänmaallisilla ihmisillä ei kuitenkaan ole syytä ylpeyteen, sillä Holmström sai palkintonsa siksi, että hän on hännystellyt kansainvälistä eliittiä harvinaisen alhaisella tavalla; hänen teoriansa suojelevat rikollisia pankkiireita.

Yleisradio esimerkiksi ylpeili, että Suomen oma poika sai mitalin sekä ”vajaan miljoonan euron rahapalkinnon” suoraan Ruotsin kuninkaalta, Kaarle XVI:ltä.
Blackin mukaan Nobel-komitea päätti palkita ”taloustieteilijät, jotka ovat edistäneet rikollisuutta synnyttävää politiikkaa”. Black toteaa, että edellinen finanssikriisi – josta esimerkiksi Suomi ei ole vieläkään toipunut – syntyi juuri Holmströmin ja Hartin oppeja noudattaen.

Holmströmin ja Hartin pääteesi on Blackin mukaan äärimmäisen anarkistinen: poliisin ja lainsäätäjien ei tulisi käytännössä juurikaan puuttua esimerkiksi suurten pankkien toimintaan: ”Kun eliitin annetaan toimia salassa, eliitti itse kyllä valitsee kaidan tien.”

Kuten jokainen pankkien rikollisuudesta vähänkään lukenut tietää, totuus on täysin päinvastainen. Black kirjoitti:
”2016 palkittujen taloustieteilijöiden kannattama politiikka loi rikollisuutta ruokkivan ympäristön, joka tuotti ennennäkemättömän määrän eliittirikollisuutta sekä talouskuplia. Lopulta tämä johti kansainväliseen finanssikriisiin ja lamaan.”

Black syytti erityisesti Holmströmiä siitä, ettei tämä ole muuttanut näkemyksiään edes finanssikriisin jälkeen. ”Talousviisaat” jatkavat valitsemallaan polulla aivan kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Blackin mielestä maailmantalous etenee kriisistä kriisiin muun muassa siksi, etteivät johtavat taloustieteilijät vieläkään ota malleissaan huomioon petoksia ja valkokaulusrikollisuutta. Rikollisten megapankkien kannalta on tietysti erittäin hyödyllistä, että ”talousviisaat” vakuuttelevat medialle, viranomaisille ja poliitikoille, ettei valkokaulusrikollisuudesta tarvitse olla huolissaan.

Ruotsin keskuspankki palkitsi Holmströmin ja Hartin juuri siksi, että nämä valehtelevat, ettei muun yhteiskunnan tarvitse valvoa pankkien toimintaa. Holmström väittää juutalaisystäviensä kanssa, että pankit oppivat itsenäisesti tavoille, kunhan me emme puutu koronkiskojien rikoksiin."""

Käyttäjän MikkoPlli kuva
Mikko Pälli

Huutoäänestykselläkö niiden eläkkeiden määriä lasketaan vai vertailemalla kuka saa enemmän tai vähemmän.Jos sä et tajua mitään taloudesta niin pidä pääs kiinni!

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Millä perustelet että eläkkeen kuuluu olla ihmisen tuloihin sidottuja?

Eikö eläkkeen kuulu olla vanhuuden turva, sillä perusteella hyvätuloiselle jolla on säästöjä ja omaisuutta, voitaisiin maksaa paljon vähemmän kuin sellaiselle joka ei ole työelämää eikä palkkatuloja paljoakaan saanut kokea.

Taloushan pyörii siten kuin pelisäännöt määräävät, sinä näköjään pidät niitä pelisääntöjä kiveen hakattuina, niin ettei niitä ikinä saa muuttaa?

Sinä näyt olevan henkilö jolle juuri tämän hetken pelisäännöt ovat ne ainoat ja oikeat, minulla taas on laajempi näkemys maailmasta ja talouselämästä, minusta pelisääntöjä pitää muuttaa reilumnmiksi, niin että myös nykyisillä köyhillä olisi asiat paremmin.

Oletko muuten huomannut, talouden pelisääntöjä muutetaan kaiken aikaa, vielä jokunen vuosi sitten esimerkiksi palkaton pakkotyö oli tuntematon käsite, mutta jos näin jatkuu vielä muutaman vuoden, ainakin auktoriteettiuskovaisista on täysin luonnollista että työtön joutuu työttömyyskorvaustaan vastaan tekemään tuottavaa työtä, suurelta osin kapitalisteille, jolloin valtio, siis me veronmaksajat, sinä (jos olet veronmaksaja, en tiedä oletko)ja minä ja kaikki muut, kustannamme sen että kapitalisti saa voittonsa.

Onko koskaan tullut mieleesi että sinä saatat olla se joka ei talousesta juurikaan ymmärrä, kuten näyttäisi olevankin, niin ehkä kannattaisi pitää oma turpasi kiinni, häpäiset vain itsesi.

Käyttäjän markkujhhamalainen kuva
Markku Hämäläinen

Näyttäisi siltä että on ihmisiä joille kulloinkin vallitsevat talouden pelisäännöt ovat pyhiä, kuin jumalan sana, niitä pitää noudattaa kirjaimellisesti, mikä on ymmärrettävää niiltä, jotka haluaa sitä että rikas rikastuu ja köyhä köyhtyy jatkossakin.

Sitten on ihmisiä kuten minä, jotka emme ole tyytyväisiä vallitseviin pelisääntöihin, vaan haluamme että niitä muutetaan reilummiksi.
Silloin nämä oikeistolaista riistopolitiikkaa puolustavat rikkaiden perseennuolijat alkavat pilkkaamaan meitä tyhmiksi, koska eivät näe itseään ja omaa naurettavuuttaan, koska eivät koskaan katso peiliin.

Toimituksen poiminnat